11-06-2023

Динамічний і видовищний футбол є одним із найпопулярніших видів спорту у світі, тому не дивно, що саме йому приділяють особливу увагу більшість букмекерських контор. Правильно зробити ставку на футбол досить складно, тому ми вирішили розповісти вам про переваги та недоліки цього виду беттінгу.

Футбольні ставки: переваги та недоліки

Переваги футбольних ставок

У ставок на улюблений нами футбол є кілька вагомих переваг, які вигідно виділяють їх на тлі ставок на інший спорт:

Високі ліміти за ставками. Солідні букмекери дозволяють ставити до 50 доларів на один тільки матч - це дуже пристойна сума.

Низький рівень маржі. У боротьбі з конкурентами БК намагаються максимально завищувати футбольні коефіцієнти. Так, багато букмекерів можуть похвалитися котируваннями на 5-6 пунктів вище, ніж на інші види спорту.

Широкий розпис. У будь-якої букмекерської контори лінія футболу більша за лінії інших розділів. На особливо великі події розпис матчу може займати кілька сторінок лінії, водночас кількість пропозицій іноді просто зашкалює - навіть від часу першого ауту до гравця, який забив останній гол.

Унікальні трансляції. Велика кількість відкриває безмежні можливості для live-ставок, які останнім часом давно обігнали за популярністю ставки, які були зроблені в реальному режимі.

Переваги командної гри. У футболі неприємний сюрприз (наприклад, у гравця виявлено нездужання) позначиться на результаті розіграшу не так сильно, як, наприклад, у боксерському поєдинку, де в разі серйозної травми гравця гру припиняють, і беттер втрачає вкладені в ставку гроші.

Недоліки футбольних ставок

У футбольних ставок є два вагомих недоліки, які букмекерські контори зазвичай усунути ніяк не можуть. До таких недоліків належать:

Практично повна відсутність завищених коефіцієнтів. Оскільки футбол найпопулярніший вид спорту у світі, букмекери постійно підрівнюють котирування, намагаючись "задавити" всіх конкурентів. У результаті - мінімальна кількість наявних завищених коефіцієнтів для ставок.

Підвищена увага букмекерських контор до змін у "передматчах". Букмекери уважно стежать за підготовкою до ігор і вибудовують свої внутрішні котирування, виходячи з таких подій, як "підкилимні" ігри, травми гравців, скандали в команді тощо. Призводить усе це до того, що іноді навіть глибокі інсайдери просто не встигають поставити на подію до того, як лінію буде скориговано.